NEWS & EVENTS

21

February 2023

TRINX FACTORY TEAM NEWS

Pada musim sejuk di Hoogerheide,Rider Trinx Factory Team, Valentina Corvi berakhir dengan satu lagi kejayaan antara yang terbaik di dunia.

 

Anak berusia tujuh belas tahun (Valentina Corvi) menutup Kejohanan Dunia Cyclocross di Hoogerheide dan mendapat tempat kesepuluh.

 

Atlet Itali itu, yang bertanding dalam perlumbaan yang dikhaskan untuk Bawah 19 tahun, adalah permulaan cemerlang yang membolehkannya kekal dalam kumpulan untuk memperjuangkan pingat dalam race, tetapi pusingan demi pusingan dia tidak dapat bersaing dan mencari rentak yang sempurna.

 

"Ia bukanlah Kejohanan Dunia yang saya impikan dan atas sebab ini saya agak kecewa", akui Valentina selepas garisan penamat. “Saya mengharapkan sesuatu yang lebih baik, tetapi sejak awal saya sedar saya tidak mempunyai stamina yang cukup dan startegi yang penting. Walau apa pun, saya cuba kekal dengan yang terbaik dalam dua pusingan pertama, dengan harapan dapat mencari tenaga yang kurang stamina; malangnya pada bahagian kedua perlumbaan saya terpaksa berputus asa».

 

 

Walau bagaimanapun, musim sejuk Valentina Corvi dan Pasukan TRINX FACTORY TEAM berakhir dengan gelaran Itali ditawan di Ostia Antica, pingat perak di Kejohanan Eropah di Namur, empat 10 terbaik dalam Piala Dunia dan sembilan kejayaan lain antara Sepanyol, Itali dan Switzerland .